Amarone Della Valpolicella DOCG Magnum

Druivensoort: Corvina (60%), Corvinone (30%), Rondinella (10%)

€ 92,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Na het oogsten van de druiven worden deze eerst enkele maanden ingedroogd. Deze techniek heeft de term 'appassimento' en gebruikt men om een hoger suikergehalte in de druif te bekomen, wat een hoger alcoholgehalte impliceert in het eindproduct, naast het bekomen van intensere aroma's. Na een maceratie op lage temperatuur, volgt een gistingsproces van 20 dagen waarna de wijn voor 2 jaar gedeeltelijk in tonneaux (900L) en barriques (225L) wordt opgevoed. Na deze opvoeding, wordt de wijn opnieuw samengevoegd in inox cuves waar hij nog 6 maand 'rust' om nadien 12 maand op fles te verfijnen alvorens hij verkocht mag worden. Een heel proces met een fantastisch resultaat. Het is niet voor niets dat deze wijnen tot de absolute top behoren!
In de neus merkt men onmiddellijk een zeer gevarieerd boeket van kruiden en rijp fruit zoals kersen, maar ook lichte citrustoesten zoals sinaasappel. Het mondgevoel is op zijn beurt dan ook complex met krachtige uitschieters in combinatie met zeer rijpe en ronde tannines. Een Italiaanse wereldtopper die fantastisch combineert met allerhande vleesgerechten zoals gegrilde côte à l'os, wildgerechten & slow cooking gerechten die eveneens diepe en intense smaken voortbrengen. 

Informatie

Jaartal
2013
Streek
Veneto - Tregnago
Domein
Monte Zovo
Inhoud
1,5 L
Anderen bekeken ook